Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ambasadorul Marii Britanii la București a dormit o noapte alături de oamenii străzii

paul_brummell.jpg

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a dormit sub cerul liber
Image source: 
captură video

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, și-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă dormind afară, pe cartoane, într-un sac vechi de dormit, alături de aproximativ 20 de voluntari, într-un gest de susținere a persoanelor fără adăpost, în cadrul unui eveniment organizat de o fundație care are ca obiect de activitate sprijinirea acestor oameni.

Vineri noapte  zeci de voluntari și-au petrecut sub cerul liber, într-un spațiu special amenajat în incinta unei cafenele din Capitală. În acest fel, ei au dorit  să atragă atenția asupra situației persoanelor fără adăpost. Numărul persoanelor care dorm sub cerul liber este în creștere. Doar în Capitală, oficial, sunt peste cinci mii de persoane în astfel de situaţii disperate.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti,  Paul Brummell, a fost unul dintre voluntarii care au dormit afară, alături de alți reprezentanți ai comunității britanice din România. Astfel Paul Brummell a vrut să tragă un semnal de alarmă fașă de numărul în creșstere al persoanelor fără adăpost.A fost cel de-al doilea an în care ambasadorul a participat la evenimentul organizat de Fundația  Casa Ioana, care de două decenii are ca beneficiari oamenii fără un acoperiș deasupra capului.

Potrivit Agerpres, ambasadorul și-a amintit că sacul său de dormit este cel pe care l-a folosit în călătorii, student la Geografie fiind, în urmă cu 30 de ani.

"Sunt fericit că astăzi vremea este foarte bună. Anul trecut a plouat toată noaptea. Cred că o să fie o noapte mult mai ușoară", a spus diplomatul.

El a vorbit despre sensul manifestării la care s-a oferit să participe.

"Astfel de eveniment este, într-un sens, artificial, dar cred că este important să amintim că sunt 5.000 de oameni fără acoperiș aici, la București, în fiecare noapte, inclusiv în mijlocul iernii, și pentru ei nu este ușor", a punctat Brummell.

El a spus că problema oamenilor fără adăpost este una "globală".

"Este o problemă și în Marea Britanie și în România. Soluțiile nu sunt ușoare. Este legătură între oamenii fără acoperiș și problemele sociale", a punctat ambasadorul Marii Britanii.