Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape 400 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima lună.Județul Brașov este cel mai afectat

Cazurile de rujeolă au cunoscut o incidență crescătoare în ultima lună, în județul Brașov. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate la nivel național sunt în judeţul Braşov.

Numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă a ajuns la 9.626, cu 393 mai multe faţă de raportarea pe luna precedentă. Totuși situația este mai bună, fiindcă în ultimele luni nu s-au mai înregistrat decese, în condițiile în care de la izbucnirea epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei.

Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov. Număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita. Singurul fără niciun caz este judeţul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.