Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opaina: Transferul Elcen la Primăria Capitalei nu rezvolvă problema. Bucureștenii au nevoie de noroc să nu se strice țevile

elcen.jpg

Sursa imaginii: 
News.ro

Radu Opaina, la RFI: ”Ca-n fiecare iarnă va fi… din ce în ce mai rău, pentru că sistemul este tehnic și el se degradează continuu. Traiul la bloc în fiecare zi din această iarnă va fi la noroc. Ai noroc să nu bubuie o țeavă în zona ta, să nu ai apă caldă și căldură câteva zile, o săptămână? Ai noroc. N-ai noroc, suferi”.

Camera Deputaților este așteptată să dea un vot final astăzi la ordonanța de urgență a Guvernului privind transferul producătorului de energie termică ELCEN la Primăria Capitalei.

Ministerul Energiei va fi cel care se va ocupa de vânzarea pachetului de acțiuni către primăria condusă de Gabriela Firea.

Municipalitatea va fi nevoită să plătească peste 150 de milioane de euro pentru acest transfer.

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România, Radu Opaina, spune la RFI că măsura nu va rezolva problema căldurii în București. Oficialitățile vin doar cu declarații, dar nu prezintă și un plan de investiții pentru sistemul de termoficare, mai spune Radu Opaina.

În opinia sa, bucureștenii  vor fi nevoiți să apeleze la noroc și în această iarnă - anume să nu se strice țevile și astfel să rămână fără căldură și apă caldă.

”Ca-n fiecare iarnă va fi… din ce în ce mai rău, pentru că sistemul este tehnic și el se degradează continuu. Deja au început, davă vă uitați pe site-ul RADET, în fiecare zi cel puțin 100 de blocuri sunt fără apă caldă, fără căldură. Pentru că sunt avarii. Traiul la bloc în fiecare zi din această iarnă va fi la noroc. Ai noroc să nu bubuie o țeavă în zona ta, să nu ai apă caldă și căldură câteva zile, o săptămână? Ai noroc. N-ai noroc, suferi. Bucureștiul este ca și până acum – un mod de a trăi la noroc. La norocul, să zicem așa, al țevilor”, spune Radu Opaina la RFI.

 
Radu Opaina în dialog cu Valentin Chisoceanu