Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un român, printre victimele atacului de la Munchen

munch.png

Sursa imaginii: 
youtube.com

Un român se află printre victimele atacului de la Munchen, scrie Le Monde. Publicația notează că opt persoane au suferit răni uşoare după ce au fost atacate cu un cuţit în orașul german. Conform MAE, românul a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu.

"Consulatul General al României la Munchen urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în oraşul german Munchen, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autorităţile locale, printre victimele incidentului se află şi un cetăţean român", a transmis MAE.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, românul a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu. 

Conform poliţiei din Munchen, au fost răniţi un copil de 12 ani, şase bărbaţi şi o femeie, şase dintre victime fiind de naţionalitate germană, una italiană şi una fiind de origine română.

Atacatorul, care a fost reţinut, are 33 de ani şi este cunoscut forţelor de ordine pentru acte de violenţă şi furt, el părând că suferă şi de afecţiuni psihice, a indicat într-o conferinţă de presă, şeful Poliţiei din Munchen, Hubertus Andrä.

Bărbatul nu a dat declaraţii, iar motivul acţiunii sale nu este cunoscut.

În faza actuală a anchetei, agresiunea pare a fi una de drept comun, nefiind absolut niciun element în favoarea variantei unui act terorist, politic sau religios, a subliniat şeful poliţiei.

Suspectul şi-a agresat victimele în şase locuri diferite într-o zonă situată în centrul oraşului Munchen şi a fost prins la câţiva kilometri de locul atacurilor.