
Social
Bugetul Capitalei, rectificat: Bani mai puțini pentru infrastructură și cultură, mai mulți pentru Patriarhie și ajutoare sociale
default.png

În ședința de marți a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), bugetul alocat pentru construcții și pentru străzile şi parcările din Capitală ar urma să se reducă din nou cu aproape 21 de milioane de lei.
Și bugetul pentru cultură, recreere şi religie se va reduce cu aproape 13 milioane de lei, ca și cel alocat pentru biblioteci sau pentru consolidarea teatrelor Nottara, Excelsior și Stela Popescu. Vor fi alocați, însă, bani pentru reabilitarea Teatrul Evreiesc, a Teatrului Ion Creangă şi pentru Opera Comică pentru Copii.
Bugetul ARCUB ar urma să se reducă și el cu 18,5 milioane de lei. Există fonduri, însă, pentru Patriarhia Română: încă un milion de lei.
În ceea ce privește proiectele avute în vedere, Primăria Capitalei intenţionează să aloce peste 127 de milioane de lei pentru construirea unor săli multifuncţionale pentru activităţi didactice şi sport la nouă şcoli din Sectorul 3. La rândul ei, Primăria Sectorului 5 vrea să planteze iarbă între liniile de tramvai de pe Calea Rahovei, Calea 13 septembrie, Şoseaua Progresului şi Calea Ferentari.
În planurile primarului Gabriela Firea se mai numără și acordarea de ajutoare financiare pentru familiile monoparentale, în funcţie de numărul copiilor şi de venit. Acestea vor primi lunar între 300 de lei şi 1.200 de lei.
Într-un interviu acordat Antenei 3, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni seară că tichetul unic de călătorie București-Ilfov va fi implementat în scurt timp, iar licitaţia pentru cele cele 400 de autobuze noi Euro 6 urmează a fi relansată, valoarea estimată a contractului fiind de peste 510 milioane de lei, urmând ca ofertele să fie depuse până în 10 noiembrie.
În același interviu, Gabriela Firea și-a exprimat convingerea că Guvernul va face demersuri pentru prorogarea termenului privind renunțarea la subvenția pentru energia termică, stabilit pentru aprilie 2018. Dacă se merge pe calendarul stabilit cu UE și Guvernul și autoritățile locale nu vor mai avea posibilitatea să subvenționeze energia termică în țară, situația va crea cazuri sociale grave iar în anumite localități, chiar "drame", a spus primarul.