Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai mulţi morţi şi răniţi după ce un vehicul a intrat pe o pistă de biciclete în Manhattan

manhattan.afp_.jpg

© Andy Kiss/Getty Images North America/AFP |

Mai multe focuri de armă au fost trase în Manhattan, după ce un camion a intrat pe o pistă de biciclete lovind mai multe persoane, după care şoferul maşinii a coborât din maşină ţinând ceea ce părea a fi o armă, iar polițiștii l-au împuşcat. UPDATE: Opt persoane au fost ucise în ceea ce pare a fi un atac terorist.

UPDATE: Din informațiile poliţiei se confirmă că atacatorul este Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani, care a ajuns în Statele Unite acum 10 ani. În camioneta folosită în atac, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat şi una cu bile de vopsea, dar şi o scrisoare în care bărbatul susţine că acţionează în numele organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Uzbekul era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian. El depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA. Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare.

UPDATE: Primarul Bill de Blasio anunță că opt persoane și-au pierdut viața. Suspectul are 29 de ani.

UPDATE: Potrivit CNN, șoferul vehiculului a fost dus la spital. După modul de operare este luată în calcul și pista teroristă, ipoteză neconfirmată de autorități. Pista de biciclete se află în apropiere de World Trade Center.

Un suspect a fost deja reţinut de poliţie, anunţă CNN, citând un purtător de cuvânt al Poliţiei din New York.

Potrivit Poliţiei, vehiculul şi-a continuat drumul lovind o altă maşină, iar şoferul a coborât ţinând un obiect  asemănător unei arme de foc, dar a fost împuşcat, iar în prezent este reţinut.

 

 

 

 

Potrivit CBS New York, informaţii iniţiale indicau că cinci persoane ar fi fost rănite după ce un vehicul a intrat pe o pistă  de biciclete în Mahattan şi s-ar fi auzit şi focuri de armă.

Primarul Bill de Blasio şi guvernatorul Andrew Cuomo erau aşteptaţi la locul incidentului.

Mai multe străzi din zonă au fost blocate.