Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consilierii generali ai PNL vor un nou monument în memoria luptătorilor anticomuniști

ciucu.jpg

Image source: 
www.facebook.com/Ciprian Ciucu

Liberalii răspund declarațiilor senatorului PSD Șerban Nicolae referitoare la luptătorii aniticomuniști cu un nou monument. Consilierii generali ai PNL vor iniția un proiect de hotărâre de Consiliu General prin care să cinstească memoria partizanilor din munți. În București există deja un monument în memoria celor care s-au jertfit în lupta anticomunistă. Este vorba de monumenul "Aripi", iniţiat de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici. 

"(…) PNL nu poate rămâne indiferent la insultele aduse de senatorul PSD Șerban Nicolae memoriei luptatorilor anticomuniști(…) considerăm că este datoria noastră să reacționăm acum și să le aparăm memoria acelora care ne-au apărat tuturor onoarea, sacrificându-se într-o luptă inegală și dură cu Securitatea regimului comunist", a transmis pe pagina sa de Facebook consilierul general Ciprian Ciucu, inițiatorul demersului. 

Pentru viitorul monument ar urma să fie organizat un concurs de proiecte. Dacă liberalii ar fi făcut propunerea mai devreme, înainte de declarațiile controversate venite dinspre PSD, ar fi existat riscul ca monumentul să fie supra-bugetat, susține, la RFI, Ciprian Ciucu: 

C.C.: Primăria să stabilească un loc în care să fie amplasat acest monument, iar Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic va face un concurs de proiecte. 

Rep.: PNL reacționează punctual pe situații apărute în spațiul public. Încearcă să exploateze, în cazul acesta, declarațiile nefericite ale unui senator PSD.

C.C.: Așa…

Rep.: De ce nu ați propus mai repede, independent de ce declara senatorul Nicolae, un asemenea proiect?

C.C.: N-am propus mai repede pentru că mi-a fost rușine și jenă să mai vin cu încă o statuie și mi-a fost frică să nu o bugeteze și pe asta cu nu știu ce preț. Pentru că Gabriela Firea a dat foarte mulți bani pe statui cu simbolistică independentă. Și atunci am zis să nu mai vină și PNL-ul cu o statuie peste alea zece ale lui Firea. Dar acesta fiind momentul…mi s-a părut că Da. Ne-am ancorat în contextual curent. Și este și normal să fie așa. Și a fost un răspuns și o replică asumată la declarațiile josnice ale lui Nicolae. E cât se poate de de clar. N-o să neg chestia asta. (…) O să urmăresc ca acea statuie să nu fie bugetate cu milioane de euro, ci să aibă un buget normal. 

Asculta AICI interviul integral: 

406