Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Comisar șef Cătălin Ionescu: Infracțiunile comise de români la Paris au scăzut în ultimii ani

Catalin Ionescu, comisar sef

Comisarul șef Cătălin Ionescu, atașatul cu afaceri interne pe lângă ambasada României din Franța.

De la spargeri cu târnăcopul la magazinele de bijuterii de pe Champs Elysee, până la intrarea prin efracție în cele mai securizate depozite de marfă, acestea sunt modurile în care operează rețelele de infractori români la Paris și în împrejurimi.

Comisarul șef Cătălin Ionescu, atașatul cu afaceri interne pe lângă ambasada României din Franța, spune la RFI că în ultimii ani, datorită colaborării franco-române, la Paris au scăzut vizibil infracțiunile comise de români, multe dintre rețele fiind destructurate la timp. Românii sunt responsabili doar de 3.5% din infracțiunile comise în Paris.

“Avem 2 categorii de infractori: oameni mai primitivi în comiterea infracțiunilor și alții care merg documentați, studiază locul, știu ce au de furat, cu ce mașini să meargă, folosesc cagule. Am avut cazuri în care românii au acționat un pic mai brutal, au mers cu târnăcopul și au spart vitrina. Mai nou ne-am confruntat cu spargerile din depozite, comise prin decuparea plafonului. Autorii escaladează clădirile, coboară cu frânghia în interiorul depozitului și de acolo sunt scoase mărfurile pentru a nu perturba sistemul de alarmă”, spune atașatul cu afaceri interne pe lângă ambasada României din Franța.

Comisarul șef Cătălin Ionescu, atașatul cu afaceri interne pe lângă ambasada României din Franța în dialog cu Andreea Pietrosel
2253