Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Sănătății face anchetă la Spitalul de Arși, după acuzații că minerul mort a fost infectat cu doi germeni

Joi dimineață a decedat, se pare din cauza bacteriilor luate din Spitalul de Arsuri, unul dintre minerii răniți în explozia de la Uricani. Președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu, susține că nu este un caz singular.

Anchetă la Spitalul de Arși din capitală, după moartea unui miner accidentat în Mina Uricani. Bărbatul rănit grav în urma exploziei din subteran avea arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Cauza morții ar fi, însă bacteriile contractate în spital, acuză Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

În urma acestor acuzații ministerul Sănătății a cerut un control la Spitalul de Arși după cum declară la RFI, Oana Grigore purtătoare de cuvânt a instituției: 

După acuzațiile aduse Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor spune că directorul medical și managerului Spitalului de Arși ar trebui trași la răspundere, în condițiile în care au existat numeroase atrageri de atenție în privința bacteriilor existente.  

Vasile Barbu spune la RFI că își asumă responsabilitatea pentru aceste acuzații și adaugă că se bazează pe informații venite de la avertizori de integritate chiar din interiorul spitalului: