Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bilanțul cutremurului din Orientul Mijlociu crește alarmant

cutremur.png

Seismul cu magnitudine 7,3 de la granița dintre Iran și Irak a fost resimțit și în Turcia, Kuweit și Israel.
Sursa imaginii: 
Captură France 24

Cel puţin 335 oameni au fost ucişi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 grade care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak aseară, anunță BBC News online. Alte peste  4.000 de persoane au fost rănite, în timp ce echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături. Autorităţile din cele două țări se aşteaptă ca bilanţul să crească.

Seismul s-a produs duminică seara la ora locală 21.18. la aproximativ 30 de km de granița irano-irakiană. Cutremurul cu magnitudine 7,3 s-a produs la o adâncime de doar 23 de km. Mișcarea telurică a fost resimțită și în Turcia, Kuweit și Israel.

Românul Ionuț Ursu, aflat în Irak pentru un proiect umanitar medical, a scris pe pagina sa de Facebook, că seismul a durat două minute și că oamenii s-au speriat foarte tare. Dar cele mai multe victime și pagube materiale considerabile s-au produs în Iran.

Provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a și anunţat trei zile de doliu. Este o regiune muntoasă cu case șubrede din chirpici. Spitalul principal a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat. Autorităţile se aşteaptă ca bilanţul să crească, în timp ce operaţiunile de căutare a victimelor sub dărâmături continuă. În același timp, se caută soluții pentru aproximativ 70,000 de persoane care au nevoie de adăpost după acest cutremur, cel mai grav produs în regiune în 2017.