Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militarul nord-coreean dezertor, infectat cu un parazit cum nu s-a mai văzut până acum

militar_nordcoreean_dezertor_infectat_parazit.jpg

Un medic vorbeşte despre starea militarului nord-coreean dezertor (Foto: YONHAP/AFP)
Un medic vorbeşte despre starea militarului nord-coreean dezertor (Foto: YONHAP/AFP)

Medicii care-l operează pe militarul nord-coreean care a dezertat acum câteva zile au făcut o descoperire care i-a lăsat perplecşi.

Potrivit medicilor, este un lucru obişnuit ca nord-coreenii fugari să aibă corpul plin de paraziţi. Unul dintre ei avea nu mai puţin de 30 de tipuri de infecţii la nivelul pielii.

Militarul nord-coreean a dezertat luni în Coreea de Sud, traversând zona demilitarizată dintre cele două ţări, sub o ploaie de gloanţe. El a fost grav rănit şi este supus în prezent unor intervenţii chirurgicale dificile, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Experţii au descoperit în stomacul soldatului un număr mare de paraziţi. Ceea ce le-a atras însă atenţia a fost un parazit cum nu au mai văzut până acum, potrivit Business Insider.

„Am descoperit un parazit pe care nu l-am mai întâlnit niciodată la coreeni şi care complică situaţia foarte mult”, spune medicul Lee Guk-jong.

Intestinul subţire al pacientului este rupt, contaminat cu materie fecală şi plin de paraziţi.

Deocamdată nu e clar dacă parazitul respectiv a mai fost raportat în alte părţi ale lumii.

Peste 30 de mii de nord-coreeni au fugit din ţara lor, dar se întâmplă destul de rar ca oamenii să traverseze frontiera dintre cele două Corei, puternic securizată cu sârmă ghimpată şi câmpuri minate. Ei preferă de obicei să fugă pe la frontiera cu China, mai uşor de traversat.