Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Manualele de clasa a V-a ajung luni în şcoli sau editurile care nu fac livrările vor fi sancţionate

liviu_pop_psd_antrenor_echipa_schimbare_capitan.png

Liviu Pop: Sper că viitorul premier nu va face acelaşi gest pe care l-a făcut domnul Grindeanu (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop: Sper că viitorul premier nu va face acelaşi gest pe care l-a făcut domnul Grindeanu (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat sâmbătă la Iaşi că manualele de clasa a V-a vor ajunge de luni în şcoli, susţinând că editurile care nu au făcut livrările vor fi sancţionate cu 0,5 % din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Liviu Pop a declarat jurnaliştilor prezenți la inaugurarea unei școli din localitatea Păun, judeţul Iaşi, că manualele de clasa a V-a vor ajunge în unităţile de învăţământ luni dimineaţă şi că toate inspectoratele şcolare din ţară se ocupă de acest lucru.

"17 noiembrie era termenul de livrare către inspectoratele şcolare. Toate inspectoratele lucrează alături de colegii noştri directori sâmbătă şi duminică în aşa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câştigat licitaţiile. Luni la ora 12.00 vom avea situaţia clară la nivel naţional, iar acele edituri, dacă vor fi, eu sper să nu fie, care nu au livrat manualele vor fi sancţionate în conformitate cu contractul, adică 0,5 la sută pe zi de întârziere, din valoarea contractului", a afirmat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

El a mai adăugat și că nu și-a schimbat opinia  în privinţa introducerii manualului unic: "Nu o să mă răzgândesc niciodată cu lucrurile bune pe care le-am pus în programul de guvernare".