Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Societatea civilă acuză mobilizarea slabă la proteste din partea sindicatelor

sindicalist_bogdan_hossu.jpg

Liderul sindical Bogdan Hossu

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu: "Organizarea s-a făcut pe ultima sută de metri."
 

Peste 45 de mii de persoane au protestat duminică în București și alte mari orașe ale țării. A fost primul protest la care sindicatele și-au mobilizat membrii.

Unii reprezentanți ai societății civile remarcă însă o participare slabă din partea sindicatelor.

Ovidiu Voicu, director executiv al Centrului pentru Inovare Publică spune la RFI că mobilizarea a fost mai mică decât cea din luna februarie. "Ar fi putut fi mai bună dacă mobilizarea sindicatelor ar fi fost autentică", explică el.În replică, la RFI președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu explică numărul mai mic de participanți prin faptul că organizarea s-a făcut pe ultima sută de metri.Presa internaţională scrie despre protestele de la Bucureşti şi din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România, duminică, pentru a protesta faţă de aceste modificări, anunţă Reuters.

Şi AFP şi Belga au transmis informaţii despre manifestaţiile din România, unde mii de persoane au manifestat împotriva guvernului de stânga, acuzat că se opune luptei anticorupţie.