Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Calistru: Nu se întreabă nimeni din PSD de ce înfruntă oamenii frigul în stradă?

elena_calistru_funky_citizens_reactii_psd_proteste.jpg

Proteste în Bucureşti, 26 noiembrie 2017 (Sursa foto: Facebook/Alberto Groşescu)
Proteste în Bucureşti, 26 noiembrie 2017 (Sursa foto: Facebook/Alberto Groşescu)

Reacţiile politice după protestele de stradă privind justiţia fie vor crea iritare, fie vor fi tratate ironic de manifestanţi. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedinta asociaţiei Funky Citizens, Elena Calistru, care comentează afirmaţiile făcute de unii lideri ai PSD.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, spune că este nefiresc faptul că protestele de stradă nu sunt asumate şi în mod oficial.

Adjunctul său, Codrin Ştefănescu, a declarat că PSD trebuie să organizeze o contra-manifestaţie, despre care să se audă şi pe Marte.

De partea sa, şeful comisiei speciale din Parlament, Florin Iordache, spune că legile justiţiei sunt modificate printr-o “dezbatere transparentă”, în care se ţine cont de “toate observaţiile venite de la asociaţiile profesionale”.

Elena Calistru crede că aceste reacţii politice denotă o lipsă de interes real faţă de manifestaţiile de stradă: “Faptul că singurele reacţii sunt legate mai curând de a găsi cine este în spate, dacă ne referim la partea de a-şi asuma cineva aceste proteste sau la a spune lasă că noi ne consultăm doar cu asociaţiile profesionale arată că de fapt pentru această parte din populaţie care a ieşit în stradă nu pare să existe o atenţie dată de către factorii politici, de genul: domnule, ce-o fi totuşi cu oamenii ăia aflaţi în stradă, chiar e toată lumea nebună, sunt zeci de mii de oameni nebuni şi ies în stradă, în frig, chiar ies aşa degeaba, chiar nu înţelege nimeni de acolo nimic? Statistic vorbind, este imposibil ca toată lumea să fie manipulată sau să nu înţeleagă despre ce este vorba”.

 
Elena Calistru, despre reacţia PSD după protestele din 26 noiembrie 2017