Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prințul Harry și Meghan Markle, un cuplu modern își anunță căsătoria

harry_meghan.jpg

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle au dat primul lor interviu în calitate de logodiți la BBC
Image source: 
BBC

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințul Harry și actrița Meghan Markle și-au anunțat public logodna și intenția de a se căsători în primăvara lui 2018. Cuplul a acordat primul interviu la BBC în care și-au dezvăluit dragostea fulgerătoare.

Harry a spus în interviu că el și actrița americană s-au întâlnit "pe nevăzute" - așa numita "blind date" în Botswana și s-au îndrăgostit așa de repede încât părea că "aștrii erau aliniați".

Prințul, în vârstă de 33 de ani, a spus că "frumoasa" Meghan "pur și simplu s-a împiedicat și a căzut în viața mea". 

Meghan este cunoscută pentru rolul său în serialul american Suits, dar ea a anunțat cu acest prilej că va renunța la actorie și se va concentra asupra cauzelor umanitare cărora le-a dedicat timp și până acum.

"Eu nu o văd ca pe o renunțare, o văd ca o schimbare, este un capitol nou ...", a spus ea și a continuat adresându-se lui Harry, "acum a venit timpul să formez o echipă cu tine".

Prințul Harry a spus că nu se uita la serial înainte de iulie 2016 când a cunoscut-o pe Meghan, de care nici măcar nu auzise.

"Câte un pas odată"

În vârstă de 36 de ani, Meghan a crescut în California, iar în ultima vreme a petrecut mai mult timp în Canada la filmări. Mama ei, Doria Radlan este afro-americană, în timp ce tatăl ei Thomas Markle este de origine irlandeză și olandeză.

Meghan Markel și Prințul Harry s-au cunoscut în iulie 2016 în Botswana (foto: Getty Images/AFP)

În interviul la BBC Megan s-a declarat dezamăgită că presa s-a concentrat pe faptul că tatăl ei este alb, iar mama ei neagră. 

"În definitiv eu sunt mândră de cine sunt și de unde vin ... ne-am concentrat doar pe cine suntem ca un cuplu", a spus Meghan.

Harry este al doilea fiu al Prințului moștenitor Charles, este al cincilea în linia succesiunii la tron și este veteran al războiului din Afganistan. 

Fratele său William s-a căsătorit cu Kate Middleton în 2011 și cuplul are deja doi copii, așteptându-l acum pe al treilea.

Meghan a spus în interviu că a întâlnit-o pe bunica lui Harry, Regina Elisabeta de câteva ori și a descris-o drept "o femeie incredibilă".

Întrebat despre intenția de a avea copii, prințul Harry a spus: "Câte un pas odată și să sperăm că vom începe o familie în viitorul apropiat". 

 
Acultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ