Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei nu va opri protestele, dimpotrivă”

Proteste în Bucureşti, arhivă, 26 noiembrie 2017 (Sursa foto: Facebook/Alberto Groşescu)

Tensiuni în Piaţa Victoriei din Capitală, unde unii manifestanţi s-au îmbrâncit sâmbătă cu jandarmii. Protestatarii sunt nemulţumiţi că Primăria Capitalei a decis să organizeze în faţa Guvernului, chiar în locul unde se adună de obicei participanţii la mitingurile împotriva PSD, un târg de Crăciun.

Câţiva manifestanţi au încercat să-i oprească pe muncitorii Primăriei să monteze căsuţele pentru târgul de sărbători din Piaţa Victoriei.

Comunitatea „Corupţia Ucide” a postat un mesaj pe Facebook, în care îndeamnă la proteste ferme, dar non violente.

Septimius Pârvu, coordonator de proiecte la Expert Forum, spune la RFI că decizia Primăriei Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu va face decât să-i întărâte şi mai mult pe manifestanţi: ”Ştim cu toţii cum arată Piaţa Victoriei, este greu să ajungi în mijloc, este probabil unul dintre cele mai poluate locuri din Bucureşti şi să nu uităm că este un târg organizat pentru copii (...). Probabil, dintre toate locurile din oraşul ăsta, în care putea organiza un târg, este cel mai nepotrivit”.

„Cred că este o decizie care are scopul de a bloca protestele şi de a descuraja pe cei care ies să protesteze împotriva Guvernului şi în special împotriva modificării legilor justiţiei”, afirmă el.

Vor fi oamenii descurajaţi să mai iasă în stradă? „Am văzut că lumea continuă să iasă. În acel loc au fost ridicate şi nişte ziduri de beton sau nişte separatoare de beton, care duc cu gândul la orice altceva, numai la un târg de Crăciun nu. Probabil, nu va opri protestele, cred că dimpotrivă, va avea un efect invers”, spune Septimius Pârvu.

 
Septimius Pârvu, despre proteste şi târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei