Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Compania TAROM, în mijlocul unui nou scandal

compania_tarom_nou_scandal.jpg

Noi probleme la TAROM (Sursa foto: pixabay.com)
Noi probleme la TAROM (Sursa foto: pixabay.com)

Un nou incident la TAROM: 120 de pasageri au rămas blocaţi timp de 12 ore pe aeroportul din Amsterdam, din cauza unor probleme tehnice ale avionului lor. Ulterior, călătorii au fost preluaţi de altă aeronavă, dar şase dintre ei au fost uitaţi în Olanda.

Călătorii s-au plâns de comunicarea proastă a companiei de stat TAROM, iar unii dintre ei au dormit în aeroportul din Amsterdam.

Duminică dimineaţă a plecat spre oraşul olandez altă aeronavă TAROM, care a preluat pasagerii, pentru a-i aduce la Bucureşti. Problema e că şase călători care se cazaseră la un hotel de lângă aeroport au fost uitaţi de companie acolo.

Directorul operatorului naţional a discutat cu cei şase pasageri, asigurându-i că va căuta rute alternative, pentru a-i transporta cât mai repede posibil către Bucureşti.

"Directorul general, Werner Wilhelm Wolff, a discutat cu cei 6 pasageri ai zborului ROT364 care au rămas la Amsterdam, asigurându-i că TAROM caută rute alternative pentru a-i transporta cât mai repede posibil către București. De asemenea, directorul companiei a precizat că TAROM va respecta cu strictețe legislația și va acorda compensațiile prevăzute de prevederile internaționale", se arată într-un comunicat al operatorului aerian.

În document se arată că urmare a situației generate de anularea intempestivă a zborului ROT 364 Amsterdam-București, din data de 2 decembrie 2017, directorul general al companiei a dispus în cursul nopții formarea unei celule de criză la nivelul companiei, pentru rezolvarea operativă a acestei situații.

"Constatând deficiențe majore în comunicarea cu reprezentantul TAROM Amsterdam, directorul general a dispus revocarea acestuia din funcție. Directorul general a mai dispus constituirea unei comisii care să cerceteze aspectele tehnice și operaționale care au generat anularea intempestivă a zborului în cauză. Compania TAROM prezintă scuze tuturor pasagerilor zborului ROT 364 Amsterdam-București", mai arată comunicatul.