Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Programul funeraliilor Regelui Mihai a fost modificat

regele_mihai_alb_negru.jpg

Regele Mihai
Image source: 
http://www.familiaregala.ro/

Casa Regală a modificat programul funeraliilor Regelui Mihai I al României. Astfel, sicriul Majestății Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş, după ce inițial se stabilise ca transportul să fie asigurat cu un autoturism.

Casa Regală a anunţat că în ziua înmormântării, sâmbătă, 16 decembrie, după ceremonia din Piaţa Palatului Regal, trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi dus pe un afet de tun până la Patriarhie.

După scurta ceremonie religioasă şi militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. 

Fostul suveran  va fi înmormântat în Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, lângă Regina Ana, cea care i-a stat alături mai bine de 70 de ani.

În ziua de miercuri, 13 decembrie la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, și ulterior la  Castelul Peleș.

Aseară a fost anunțat de asemenea că fostului principe Nicolae i se va permite participarea la funeralii.

Și cea de-a treia fiică a Majestății Sale, Irina Walker a primit aprobarea de a fi prezentă la ceremoniile funerare. Ea și-a pierdut titlul princiar după ce a avut probleme cu justiția în SUA.

Cărți de condoleanțe în memoria fostului suveran sunt  deschise la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta.  Amintim în România intre 14 si 16 decembrie au fost decretate zile de doliu național.