Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Străzi deschise - București, promenadă urbană"

strazi_deschise.jpg

Sursa imaginii: 
arcub.ro

După doi ani de pandemie în care măsurile și restricțiile au făcut ca petrecerile de 1 mai să lipsească sau să fie restrânse, autoritățile se așteaptă la apariția mai multor aglomerări în acest weekend.

Prin urmare, vor fi suplimentate în aceste zile efectivele de polițiști, jandarmi și pompieri. De astăzi, Calea Victoriei și străzile adiacente redevin pietonale în cadrul proiectului "Străzi deschise". Astfel că, jandarmii sunt pregătiți să întervină, când vor fi semnalate anumite situații, spune purtătorul de Cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob.

La rândul lor, și pompierii sunt pregătiți pentru astfel de situații. Purtătorul de cuvânt ISU București, Daniel Vasile, dă unele sfaturi pentru prevenirea incendiilor în zonele aglomerate.

După 1 mai, până la jumătatea lunii octombrie se vor organiza la final de săptămână activități culturale și în Piața George Enescu, a Universității, pe Bulevardul Unirii și pe Şoseaua Kiseleff din București. Totodată, în fiecare sector vor fi patru weekend-uri cu tronsoane de străzi închise, în care vor avea loc spectacole, expoziții, concerte, ateliere pentru copii sau întreceri sportive. Pentru desfășurarea acestui proiect, șapte linii de autobuz vor avea trasee modificate în timpul weekend-ului.