Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la „Victor Babeș”. Șapte persoane audiate

tir_ati_-_unitate_mobila_ati-mediafax_foto-dani_amariei.jpg

Unitate mobilă de terapie intensivă
Image source: 
Mediafax Foto

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”, din Capitală. Audierile continuă marți, după ce, în timpul nopții procurorii au discutat cu șapte persoane.

Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate, marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei, în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic "Victor Babeş", au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Acestea au adăugat că, în cursul nopţii, a fost audiat, la locul incidentului, şi managerul Spitalului Clinic "Victor Babeş".

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

"La data de 12 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic 'Victor Babeş' Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani.

"Din primele date a rezultat faptul că, în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor", arată sursa citată.

Cadavrele au fost ridicate şi transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți, luni seara. Alți cinci pacienți au fost transferați.