Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un bărbat din județul Botoșani a mințit că nu e vaccinat, ca să primească și a treia doză de Pfizer

vaccin-pfizer-anti-covid_ro_vaccinare.jpg

Sursa imaginii: 
RO vaccinare / Facebook

Anchetă a poliţiştilor din județul Botoșani, după ce un bărbat s-a vaccinat a treia oară cu serul anti-covid produs de Pfizer. Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiţă, spune că bărbatul intenţiona să se prezinte şi pentru a patra doză.

Poliţiştii botoşăneni au început o anchetă, după ce un bărbat s-a vaccinat a treia oară cu vaccinul Pfizer. Cercetarea penală vizează comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce un bărbat de 49 de ani s-a prezentat la un centru de vaccinare din Dorohoi şi a făcut a treia doză de Pfizer. Bărbatul le-ar fi spus celor de la centru că nu are rapelul făcut, scrie News.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că persoana din Botoşani care a primit a treia doză de vaccin intenţiona să primească şi a patra doză. Gheorghiţă a explicat că acest lucru a fost posibil în condiţiile în care, din cauza aglomerației, cartea de identitate a persoanei nu a fost scanată înainte vaccinării.

Pur şi simplu acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinat cu cele două doze de Pfizer în mod intenţionat. Aşa cum reiese din raport, a vrut să primească şi cea de-a treia doză, mai mult decât atât ar fi vrut să primească şi cea de-a patra doză, nu doar trei doze. Pot să spun că, la momentul triajului, dacă se scanează cartea de identitate pacientul este verificat şi se poate regăsi dacă a mai primit sau nu vaccin şi dacă e înregistrat. Fiind vaccinare la un centru drive-thru şi fiind o solicitare foarte mare în ziua respectivă evident că de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când şi semnează acest lucru, tocmai de aceea nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată”.

El a menţionat că este singurul caz de persoană care a primit a treia doză de ser, dar a afirmat că au mai fost ”câteva situaţii punctuale” în care persoane vaccinate cu AstraZeneca nu au declarat că primiseră serul, pentru că au dorit să schimbe tipul de vaccin.