Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Copil de doi ani din judeţul Neamţ, internat în comă la spital, după ce ar fi fost bătut de părinţi

boy-g9f072e46b_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un copil de doi ani din judeţul Neamţ este internat în stare critică la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, fiind în comă de gradul patru, medicii precizând că traumatismele ar fi cauzate de lovituri. Părinţii micuţului au fost arestaţi preventiv.

Copilul a fost transferat, în noaptea de marţi spre miercuri, de la Spitalul de Neurochirugie la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, având mai multe fracturi.

"La prima evaluare prezintă necroză de fese şi hematoame intracerebrale. Este în comă, ventilat mecanic, starea fiind critică. Se aplică tratamentul specific în această patologie, însă evoluţia va fi destul de greu favorabilă, având în vedere multiplele leziuni pe care le prezintă pacientul”, a afirmat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Ea a precizat că micuţul va fi evaluat şi de medici de la Institutul de Medicină Legală, în condiţiile există suspiciuni privind lovituri aplicate copilului de membri ai familiei.

De altfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că luni a fost înregistrat un dosar penal, în urma sesizării poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 14 Urecheni, cu privire la faptul că un echipaj de ambulanţă a preluat un copil care prezenta multiple leziuni, suspiciunea fiind că ar fi fost agresat de către părinţi.

Cei doi părinţi sunt cercetaţi de procurori pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu Neamţ care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.