Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia susţine că a omorât numeroşi "mercenari străini", inclusiv români

ucraina_satelit.png

Un convoi militar și case în flăcări în zona Ivankiv, Nord-Estul Ucrainei. Imagine realizată în 28 februarie 2022 cu ajutorul unui satelit al companiei private Maxar
Sursa imaginii: 
©2022 Maxar Technologies/AFP via France24

Ministerul rus al apărării a afirmat marţi că a ucis un număr semnificativ de "mercenari străini" care luptă în Ucraina în ultimele trei săptămâni, inclusiv 21 din România. De asemenea, susține că a ucis cel puțin 180 de militari din brigada 30 mecanizată din Ucraina în ultimele 24 de ore și că a doborât șapte drone ucrainene, scrie The Guardian.

 

În informarea sa operațională zilnică, fără a prezenta vreo dovadă, ministerul rus al apărării a spus că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este de 20.000, cât susține Kievul, ci de aproximativ 2.700, iar în ultimele trei săptpămâni ruşii au lichdat 391 de militari străini care luptă alături de trupele ucrainene.

"166 de militanți polonezi au fost lichidați. Printre reprezentanții Georgiei au fost distruși 50 de "soldați norocoşi", Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari uciși în Ucraina. De asemenea, 21 de militari români și 15 canadieni au fost uciși în trei săptămâni", se arată în informarea făcută marţi de ministerul rus al apărării, potrivit The Guardian.

De asemenea, Rusia susține că a ucis în ultimele 24 de ore cel puțin 180 de militari din Brigada 30 mecanizată din Ucraina și că a doborât șapte vehicule aeriene ucrainene fără pilot. Afirmațiile nu au fost verificate în mod independent.