Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tribunalul Bucureşti suspendă dispoziţia dată de primarul general de demolare a Cathedral Plaza. Proprietarul clădirii, plângere penală împotriva lui Nicușor Dan

id199339_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Cathedral Plaza
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a suspendat dispoziţia dată de primarul general de demolare a Cathedral Plaza. Proprietarul clădirii a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan, au anunțat luni seară reprezentanţii proprietarului clădirii. Acesta va solicita în instanţa civilă, atât de la Municipiul Bucureşti, cât şi de la Nicuşor Dan personal, daune echivalente valorii investiţiilor sale. De asemenea, solicită organelor de cercetare penală „verificarea şi sancţionarea abuzului săvârşit de Nicuşor Dan”. 

„Suspendarea efectelor dispoziţiei Primarului General reprezintă o soluţie firească şi necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceştia fără drept”, declară, luni seară, într-un comunicat de presă, reprezentanţii companiei, citați de Hotnews.ro.

Potrivit docmentului citat, proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza a înregistrat şi o plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan pentru abuz în serviciu şi alte fapte conexe în legătură cu dispoziţia de desfiinţare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20.07.2022.

Proprietarul va solicita în instanţa civilă, atât de la Municipiul Bucureşti, cât şi de la Nicuşor Dan personal, daune echivalente valorii investiţiilor sale.

Reprezentanţii proprietarului clădirii solicită organelor de cercetare penală „verificarea şi sancţionarea abuzului săvârşit de Nicuşor Dan”.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri construită în perioada 2006 - 2010, deţinută de Millenium Business Development SRL şi evaluată la aproximativ 100 milioane de euro.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, în 20 iulie, că a semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.