Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Peste 200 de amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei după protestele anti-restricții

Jandarmii au dat peste 200 de amenzi, în valoare de aproape 100.000 de lei, protestatarilor care nu au respectat legislația anti-COVID și au ieșit în 24 de orașe din țară pentru a-și manifesta dezacordul față de noile restricții.

Jandarmeria Română transmite, luni, după protestele din 24 de localități din țară, că au fost aplicate organizatorilor și participanților 219 sancțiuni contravenționale.

Amenzile sunt în valoare totală de peste 99.000 de lei și au fost date, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Potrivit Jandarmeriei Române, în șapte dintre cele 24 de localități în care au avut loc proteste s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Române.

La nicio manifestație nu au fost înregistrate incidente.