Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pfizer:Vaccinul anti-covid, sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Generează un răspuns imun „robust”

pfizer.jpg

Vaccin Pfizer
Sursa imaginii: 
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Laboratul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech anunţă că vaccinul lor împotriva covid-19 prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi că urmează să ceară Agenţiei americane a medicamentului, FDA, autorizarea de urgenţă a acestuia. 

Pfizer și BioNTech au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, la 3 săptămâni distanță, conform cnbc.com. Studiul a arătat că vaccinul Pfizer anti-COVID este sigur și generează un răspuns imun „robust”. Efectele secundare sunt comparabile cu cele observate în studiul efectuat pe persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Datele, care au inclus peste 2.200 de copii, vor fi transmise autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, arată compania.

Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la populația mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer.

Tulpina Delta a dus la o creștere a spitalizărilor din SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu se pot vaccina.

Bourla spunea săptămâna trecută că Pfizer ar putea avea date despre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până la sfârșitul acestei luni.

Comunicatul de luni nu menționează dacă vreunul dintre copiii din studiu a suferit miocardită, o afecțiune cardiacă rară observată la un număr mic de adolescenți și adulți tineri.