Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sondaj IRES: Unul din doi români crede că țara merge într-o direcție bună

Unul din doi romani crede că țara merge într-o direcție bună, în timp ce doar 36% consideră că direcția este greșită, potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 19-20 decembrie 2014.
 

68% dintre persoanele intervievate consideră că în 2015 Romania va inregistra crestere economica, doar 27% dintre ei apreciind contrariul.

În topul încrederii românilor sunt pompierii și militarii.

De activitatea din ultimul an a medicilor din cadrul sistemului sanitar de stat se declara mulțumite sau foarte mulțumite două treimi dintre persoanele intervievate, în timp ce o treime tinde sa fie mai degrabă nemulțumită.

Activitatea polițiștilor români din 2014 este considerată mulțumitoare de catre 59% dintre participanții la studiu, în timp ce 36% dintre aceștia tind să fie mai degrabă nemulțumitoare.

De activitatea din anul 2014 a profesorilor și a altor profesii didactice din sistemul educațional public sunt mai degrabă mulțumiti 71% dintre intervievați, nemulțumiți fiind 19% dintre aceștia.

Activitatea preoților este evaluată drept mulțumitoare de către 63% dintre respondenți, în timp ce pentru 30% dintre aceștia a fost mai degrabă nemulțumitoare.
Activitatea procurorilor este apreciată pozitiv de 49% dintre persoanele intervievate în timp ce la judecători procentul este de 51%.