Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arestări în dosarul feribotului scufundat în largul coastei sudice a Coreei de Sud

park_sud.jpg

Președinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye. Sursa foto : Reuters

Președinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a afirmat luni că acțiunile căpitanului și ale echipajului de pe feribotul care s-a scufundat săptămâna trecută cu sute de persoane la bord sunt "echivalente cu o crimă", transmite AFP.

"Acțiunile căpitanului și ale unora dintre membrii echipajului sunt cu totul de neînțeles, inacceptabile și echivalente cu o crimă", a declarat șefa statului în cursul unei reuniuni cu responsabili politici cu rang înalt, potrivit palatului prezidențial.

În acest context, tot luni anchetatorii au arestat alți patru membri ai echipajului. Trei ofițeri și un mecanic al feribotului Sewol au fost reținuți și puși sub supraveghere, a precizat agenția Yonhap.  Sâmbătă, au fost arestați căpitanul și doi membri ai echipajului, printre care ofițerul subaltern și fără mare experiență care se afla la comandă în momentul dramei. Ei trebuie să răspundă acuzațiilor de neglijență și carență în securitatea pasagerilor, prin încălcarea codului maritim. Cele patru persoane arestate luni ar putea fi inculpate pentru aceleași capete de acuzare, potrivit unor surse judiciare citate de Yonhap. Feribotul s-a scufundat miercuri dimineață în largul coastei de sud a Coreii de Sud, cu 476 de persoane la bord, dintre care 352 de liceeni aflați în excursie. Potrivit ultimului bilanț, 64 de persoane au murit, iar 238 sunt date dispărute.