Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marea Britanie: Naşterea bebeluşului regal

marea-britanie-nasterea-bebelusului-regal.jpg

Jurnaliştii aşteaptă naşterea bebeluşului regal (Foto: Reuters/Suzanne Plunkett)

Ducesa de Cambridge a fost internată în spital, pentru a da naştere primului ei copil, viitorul moştenitor al tronului britanic. Prinţul William şi Kate Middleton au părăsit Palatul Kensington luni dimineaţă, pentru a ajunge apoi la spitalul St. Mary, unde ducesa a intrat în travaliu.

Data exactă a naşterii şi sexul copilului nu au fost dezvăluite niciodată până acum. S-a speculat doar că data va fi undeva pe la mijlocul lunii iulie.

Unii jurnalişti s-au instalat încă de acum trei săptămâni în faţa maternităţii. Travaliul lui Kate poate fi rapid, dar la fel de bine poate dura şi două zile.

Prin tradiţie, regina va fi prima persoană informată, după naşterea copilului. Elisabeta a II-a va primi o notă scrisă de mână, care va fi adusă de la spital la Palatul Buckingham. Ulterior, scrisoarea va fi aşezată pe un şevalet în curtea palatului.

O altă necunoscută, pe lângă sexul şi data exactă a naşterii este numele copilului, care ar putea fi anunţat la câteva zile de la naştere. Britanicii au aşteptat o săptămână pentru a afla numele lui William şi o lună pentru cel al lui Charles. Agenţii de pariuri mizează pe naşterea unei fete, numele cel mai des invocat fiind Alexandra.

Copilul lui Kate şi William va fi al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic.

Dialog Petru Clej - Anca Nastase