Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Soţia prinţului William a născut un băiat

royal-baby-0.jpg

Soţia prinţului William a născut un băieţel

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băiat, luni, la maternitatea St. Mary din Londra. Băiatul este primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC.

UPDATE 12.10: Prinţul Charles:  "Atât eu, cât şi soţia mea, suntem copleşiţi de bucurie după venirea pe lume a primului meu nepot", a declarat prinţul Charles, care ocupă prima poziţie în ordinea de succesiune la tronul britanic. "Este un moment incredibil de special pentru William şi pentru Catherine, iar noi suntem entuziasmaţi pentru ei, în ziua în care s-a născut primul lor fiu".

Prinţul Charles, în vârstă de 64 de ani, a adăugat: "Când devii bunic este un moment unic în viaţa oricărei persoane, aşa cum mi-au spus nenumăraţi oameni în ultimele luni, iar eu sunt extrem de mândru şi de fericit că sunt bunic pentru prima dată. Abia aşteptăm să vedem bebeluşul în viitorul apropiat".

Potrivit contului oficial de pe Twitter al reşedinţei prinţului Charles, Clarence House, "Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi familiile lor au fost informaţi (în legătură cu naşterea, n.r.) şi sunt încântaţi. Alteţa sa regală şi bebeluşul se simt amândoi bine şi îşi vor petrece noaptea la spital". Purtătorul de cuvânt de la Palatul Buckingham a declarat: "Regina şi ducele de Edinburgh sunt încâtaţi de această veste".

UPDATE 11.05 (ora României) : "Alteţa Sa regală Ducesa de Cambridge a născut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora României). Bebeluşul cântăreşte 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la naştere. Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwal, prinţul Harry şi membrii celor două familii au fost înştiinţaţi şi sunt foarte fericiţi de această veste. Alteţa Sa regală şi copilul se simt bine şi vor rămâne la spital pe durata nopţii", a comunicat Palatul Buckingham.

UPDATE: Anunţul oficial referitor la naşterea bebeluşului regal a fost plasat pe un panou din faţa Palatului Buckingham. Anunţul a atras aplauzele celor câteva mii de persoane care s-au adunat luni în faţa Palatului Buckingham în aşteptarea naşterii bebeluşului.

UPDATE: "Un moment important în viaţa naţiunii noastre". Aşa a catalogat evenimentul premierul britanic. David Cameron s-a declarat "foarte entuziasmat" în legătură cu acest eveniment: "Transmit cuplului princiar cele mai bune urări...Cei doi vor fi nişte părinţi minunaţi...Acesta este un eveniment extraordinar, iar întreaga naţiune este entuziasmată şi se bucură pentru ei. Toată lumea speră că totul va decurge bine".

UPDATE: Atmosferă de sărbătoare la Londra. Naşterea moştenitorului treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii

Reacţia premierului David Cameron

AscultăDownload

Potrivit BBC, familia regală a decis să facă publică informaţia foarte rapid întrucât nu a dorit ca aceasta să apară mai întâi pe reţelele de socializare. De asemenea, membrii familiei regale au dorit să deţină un anumit control asupra modului în care informaţia despre naşterea bebeluşului este transmisă publicului larg, pentru ca aceasta să nu fie alterată cumva de mass-media.

UPDATE: Băiatul s-a născut în acelaşi loc în care tatăl său, prinţul William,  venea pe lume în urmă cu 31 de ani.

UPDATE: Curierul regal a părăsit maternitatea St. Mary din Londra pentru a duce certificatul de naştere la Palatul Buckingham.

Anunţul privind naşterea primului copil al cuplului princiar

AscultăDownload

Informaţia a fost confirmată de Palatul Kensington.

Bebeluşul s-a născut sănătos la ora locală 16.24 (18.24, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,7 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere.  Nu se cunoaşte numele băiatului încă. Casele de pariuri au înregistrat câştiguri substanţiale pe acest subiect.