Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militari americani, acuzați că au violat o româncă în Italia

Doi militari americani staţionaţi la o bază din nordul Italiei sunt acuzaţi de violarea unei românce. Cazul a stârnit deja tensiuni diplomatice între Roma şi Washington, în contextul în care justiţia americană solicită repatrierea rapidă a celor doi.

Cei doi militari americani, ambii în vârstă de 21 de ani, staţionaţi la baza militară Del Din, din apropierea oraşului Vicenza, din nordul Italiei, sunt acuzaţi de tâlhărirea, lovirea şi violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, care era însărcinată în şase luni.

Din cauza agresiunii, victima, prezentată în presa italiană drept o prostituată, riscă să piardă sarcina şi este internată în spital.

Tot presa din penisulă scrie, conform Mediafax, că Statele Unite solicită repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecaţi de o instanţă americană, "în conformitate cu Acordurile privind statutul forţelor străine existent între Italia şi Statele Unite”.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, este, însă de altă părere și i-a cerut ministrului italian al Justiţiei, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite.

"Îi cerem în mod preventiv ministrului Justiţiei să respingă o eventuală renunţare la jurisdicţia italiană", a scris primarul din Vicenza, amintind că unul dintre suspecţi a fost acuzat şi de violarea unei minore italience.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent.