Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Burqa Avenger", supereroina fenomen în Pakistan

Nu poartă pantaloni mulaţi, nici mască, ci o... burqa. O supereroină profesoară, care-i combate pe răufăcători cu stilouri şi cărţi! "Burqa Avenger" este primul serial tv de desene animate 3D din istoria Pakistanului, potrivit France 24.

"Burqa Avenger" îşi propune să-i cucerească pe telespectatorii de toate vârstele, iar trailer-ul filmului de desene animate precizează că producţia 3D se adresează întregii familii.

Noul sezon al filmului în care eroina combate ignoranţa şi tirania este pe cale de a fi difuzat în nu mai puţin de 60 de ţări.

De la difuzarea sa pe 28 iulie pe postul privat GEO Teez, desenul animat cunoaşte un veritabil succes în Pakistan. "Reacţia a fost absolut fenomenală, ne-a depăşit aşteptările!", spune unul dintre creatorii seriei, Haroon, în acelaşi timp un star al muzicii în Pakistan.

"Burqa Avenger" este un serial pe teme de actualitate în această ţară musulmană în care mai mult de jumătate dintre fetele tinere nu sunt înscrise la şcoală.

Desenul animat provoacă însă şi unele controverse. "Burqa Avenger" este un film criticat de feministele din Pakistan, iritate să vadă că o burqa le dă puteri sporite femeilor. Filmul este contestat şi de către islamiste, care nu agreează ideea ca cineva să se joace cu acest simbol al Islamului.