Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bucureştiul, între "caracatiţa betoanelor" şi viziunea peisagistică modernă

Spaţiu verde sau parcare ? Clădire de birouri sau parc ? RFI România a organizat masa rotundă "Verde Urban" pe tema spațiilor verzi din București. Arhitecţi, peisagişti, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai Primăriei au făcut schimb de idei și au propus soluții pentru conservarea și sporirea spațiilor verzi din Capitală.

Dezbaterea a avut loc la sediul RFI România. Au participat : 

Ø         Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul;

Ø         Zoli Toth, preşedintele Asociaţiei Star Education;

Ø         Arh. Mario Kuibuș, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România;

Ø         Arh. Ioana Tudora, membru al Asociației Peisagiștilor din România

Ø         Arh. Sorina-Georgiana Rusu, asist. univ. drd. Urbanism, Facultatea de Urbanism (Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București);

Ø         Magdalena Mărișescu, șef serviciu Spații Verzi în cadrul PMB;

Ø         Costel Popa, președintele Centrului pentru Politici Durabile ECOPOLIS.

Evenimentul a fost moderat de Cosmin Ruscior, jurnalist RFI. Înregistrarea emisiunii va fi difuzată miercuri, 18 septembrie, de la 13.00, iar partea a doua, vineri, de la aceeaşi oră.

Masa rotund㠄Verde Urban” este acțiunea de deschidere a evenimentului ecologic PARK(ing) Day, ediția a IV-a, organizat de RFI România pe 20 și 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucureștiului. Evenimentul, desfăşurat la nivel mondial, atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. Pentru câteva zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon, unde copii și adulți vor fi invitați la teatru, ateliere, muzică, dans, lectură și vizionare de film.