Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Celebrul designer Oscar de la Renta a murit

celebrul_designer_oscar_de_la_renta_a_murit.jpg

Oscar de la Renta (Foto: Reuters/Lucas Jackson)

Oscar de la Renta, unul dintre cei mai apreciaţi designeri vestimentari din lume, a murit la vârsta de 82 de ani. El a fost diagnosticat cu cancer în 2006, potrivit ABC News.

Oscar de la Renta a fost calificat de presa americană drept "icoana modei". Una dintre ultimele sale creaţii a fost rochia de mireasă pentru Amal Alamuddin, care s-a căsătorit recent cu actorul american George Clooney.

Oscar de la Renta s-a născut în 1932, în Republica Dominicană. El a devenit cunoscut la nivel mondial în anii '60, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Kennedy.

Creaţiile sale sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale.

Nu întâmplător, numeroase vedete din industria de divertisment, precum Gloria Estefan, Naomi Campbell şi Jamie Lee Curtis au publicat pe Twitter mesaje prin care au adus un ultim omagiu celebrului creator de modă.

Cântăreaţa Taylor Swift a declarat: "Designerul meu preferat din toate timpurile a murit. Oscar, a fost o onoare pentru mine să port creaţiile tale şi să te cunosc".

Un mesaj emoţionant a fost publicat şi de cântăreaţa Gloria Estefan: "Odihneşte-te în pace, Oscar de la Renta, designer de legendă! Ai reprezentat o parte importantă a vieţii mele, în cele mai importante momente ale ei. Transmit multă dragoste şi pace în suflet familiei sale şi tuturor acelor persoane pe care el le-a iubit".

Actriţa Jamie Lee Curtis regretă şi ea dispariţia marelui designer: "Am purtat ţinutele semnate de Oscar de la Renta toată viaţa mea de adult. Ele sunt ca şi viaţa lui. Clasice, uşoare, feminine şi elegante. Odihnească-se în pace!".

Actriţa Zoe Saldana a scris pe Twitter: "Un geniu de legendă a plecat dintre noi, dar nu va fi uitat. Inima mea este alături de familia De La Renta".

Top-modelul britanic Naomi Campbell a scris pe Twitter un mesaj în memoria renumitului designer: "Ai făcut ca un vis să devină realitate! Odihneşte-te în pace, Oscar de la Renta, gentlemanul industriei de modă".