Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Maramureşul, "neînfricata lume veche"

Maramureşul a fost inclus între cele mai frumoase 20 de destinaţii de vizitat în 2015, recomandate de revista americană National Geographic Traveler. Publicaţia a realizat un Top 20 al celor mai fermecătoare locuri de vizitat în noul an.

"Neînfricata lume veche" - aşa este caracterizată regiunea Maramureşului de National Geographic Traveler.

"Splendoarea nu se regăseşte numai în iarbă", comentează publicaţia, parafrazând titlul celebrului film "Splendoare în iarbă".

Cunoscuta revistă de călătorii precizează că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii.

National Geographic Traveler aminteşte că Maramureşul este considerat "ţara lemnului". Uneltele folosite de oameni în gospodăriile lor sunt fabricate din lemn, iar porţile de la intrarea în aceste gospodării sunt realizate tot din lemn, în care sunt cioplite decoraţiuni seculare.

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun "poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă".

Printre principalele atracţii ale Maramureşului enumerate de publicaţia amintită se numără şi Cimitirul Vesel din Săpânţa.

National Geographic Traveler le recomandă turiştilor să-şi petreacă o noapte în satul maramureşean Breb, unde pot să admire "cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee" din viaţa lor.

În afară de Maramureş, printre cele mai frumoase destinaţii de vizitat în 2015, recomandate de National Geographic Traveler, se numără şi Corsica, Medellín, Tunis şi muntele St. Michel din Franţa.