Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ONG patronat de prințul Charles împotriva abandonului școlar la Suceava

Programul de prevenire a abandonului școlar inițiat în județul Suceava de fundația FARA, patronată de Prințul Charles, a permis continuarea școlii pentru mai mult de o mie de copii. Programul a ajutat indirect peste 2500 de copii (frații și surorile beneficiarilor direcți) din 760 de familii aflate în dificultate.

Proiectul a demarat în 2005 într-o comună din Suceava și a fost apoi extins în alte șapte sate din județ.

„Mulți dintre copiii din comuna Arbore nu mergeau la școală din cauza sărăciei. Am decis să le oferim o masă caldă la prânz, sprijin educațional pentru efectuarea temelor și să-i implicăm în ateliere de lectură, desen, pictură, puzzle, șah, rebus și activități sportive. După 10 ani de consiliere și suport oferite copiilor săraci din mai multe sate din județul Suceava, situația școlară a elevilor s-a îmbunătățit”, a declarat Rachila Păstrăv, director dezvoltare rurală, Fundația FARA.

De asemenea, pentru copiii proveniţi din familii dezorganizate au loc şedinţe de consiliere individuale sau de grup cu accent pe câştigarea încrederii în sine, formarea stimei de sine pozitive și cultivarea interesului pentru şcoală.

Acum proiectul urmează să facă un nou pas, prin deschiderea unui prim Centru Social în comuna Bahna Arini, pentru a-i încuraja pe părinți să se implice mai mult în viața comunității și să își ajute și mai mult copiii cu temele de acasă. De asemenea, Fundația a început consolidarea locuințelor aflate in stare avansată de degradare din Bahna Arini, pentru a oferi copiilor un mediu sănătos de viață și în afara școlii. Dacă aceste proiecte vor avea succes, vor fi extinse și în alte sate din județ.

Fundația FARA este o organizație de caritate înființată în anul 1993, înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie cât și în România și care desfășoară activități de protecție socială pentru