Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Meniu și invitații BIO de Ziua Franței

Recepția de 14 iulie de Ziua Franței este dedicată mediului înconjurător, temă aleasă  pentru a promova Conferința Mondială despre Încălzirea Climatică  - Paris Climat 2015 de la sfârșitul anului. Meniul de la recepție și prezentarea acestuia au fost concepute astfel încât să pună în valoare angajamentele Ambasadei față de mediu.

Verinele și platourile folosite vor fi din materiale naturale sau refolosibile, produsele locale vor avea o pondere mult mai mare în vederea scurtării lanțului alimentar, astfel că invitații vor regăsi în meniu brânză brie dar și telemea de Sibiu, scoici Saint-Jacques, dar și cârnați de Pleșcoi, mousse de ciocolata Valhrona cu pudră de aur comestibil, dar și pepeni de Dăbuleni. Atât produsele cât și cantitățile acestora au fost special gândite pentru a limita orice formă de risipă a alimentelor, după cum spune Ambasadorul Franței la București, Francois Saint Paul.

Meniu BIO, veselă bio și invitație BIO. Nu am lansat invitații  pe hârtie, ci prin internet. În momentul confirmării, invitații primesc un QR cod. Când faci socoteala, 5 mii de plicuri, plus 5 mii de invitații a căror hârtie nu este una simplă, ci deosebită, cifrele acestea se traduc în număr de copaci. Am ținut să facem toate acestea pentru a marca importanța pe care o acordăm conștientizării acestei provocări care este mediul”.

La Paris Climat participă 40 de mii de persoane din 196 de state ale lumii.