Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spectacol la Constanța de Ziua Marinei

Aproximativ 10.000 de localnici şi turişti au asistat astăzi pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările de Ziua Marinei, fiind prezenţi și vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Programul evenimentelor a început la ora 10.00, când ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi cel al Apărării, Mircea Duşa, au fost întâmpinați de Garda de onoare şi muzica militară.

Au avut loc apoi ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, moment în care au fost trase mai multe salve de tun.

Statul Major al Forţelor Navale a organizat un exerciţiu militar la care au participat nave şi subunităţi aparţinând Forţelor Navale, dar şi structuri ale Forţelor Aeriene.

Pe timpul exerciţiilor demonstrative, care au durat până la prânz, au putut fi urmărite nave militare maritime şi fluviale, ambarcaţiuni rapide, aeronave, forţe din subordinea Flotei, Centrului de Scafandri şi ale Batalionului de Infanterie Marină. Au avut loc exerciții de căutare și atac a unui submarin inamic, exercițiu de combatere a migrației ilegale, de combatere a traficului ilegal pe mare și altele asemănătoare, care au încântat publicul.