Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa

Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace se află în aceste zile la Constanţa. Ei filmează pentru thrillerul SF "What Happened to Monday?". Filmările au loc în zona veche a oraşului, iar scenele realizate la malul mării vor reprezenta aproximativ 15 minute din producţie, potrivit Mediafax.

Regizorul Tommy Wirkola a declarat într-o conferinţă de presă că a ales Constanţa pentru amestecul arhitectonic de vechi şi nou. El spune că filmările vor mai avea loc în Bucureşti.

Acţiunea filmului se desfăşoară într-un viitor apropiat, în care Federaţia Europeană impune familiilor să aibă un singur copil. O femeie naşte însă şapte fete identice, iar copilele sunt botezate după zilele săptămânii.

Rolul principal a fost atribuit lui Noomi Rapace, care vorbeşte despre o adevărată provocare: "Sunt şapte surori care se prefac că sunt o singură persoană atunci când ies în lume. E cel mai dificil rol pe care l-am făcut vreodată. Câteodată, plec de pe platoul de filmare, mă duc la hotel şi sunt confuză, nu ştiu cine sunt. Mă trezesc noaptea şi visez că merg, mă uit în jos şi realizez că am pantofii altcuiva. Nu ştiu cine sunt, dar ştiu că pantofii nu se potrivesc cu cine sunt eu şi trebuie să îi schimb, dar nu îmi amintesc pe care să îi pun, pentru că nu ştiu cine sunt. E o călătorie fantastică, e amuzant, dar şi cel mai greu lucru pe care l-am făcut. E cea mai mare provocare de până acum, fără îndoială".

Noomi Rapace spune că-i place în România, deşi arhitectura i se pare greu de plasat într-o zonă geografică anume. Ea mai declară că în Bucureşti i s-a părut prea cald, dar că în Constanţa vremea este potrivită.

Pentru Willem Dafoe, însă, Constanţa nu reprezintă o surpriză, el spunând că a mai vizitat oraşul acum şapte ani: "Am mai fost aici. Am filmat în România acum şapte ani şi după ce am terminat filmarea, am vizitat mai multe locuri şi am ajuns şi în Constanţa. Îmi amintesc că am făcut poze în faţa Cazinoului".

Scenele filmate la Constanţa reprezintă 15 minute din film, iar pe genericul de final vor fi adresate mulţumiri în limba română.

Filmările pentru "What Happened to Monday?" vor avea loc la Constanţa până marţea viitoare, după care vor continua în Bucureşti pentru câteva săptămâni. Bugetul producţiei se ridică la 20 de milioane de euro.