Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profesorii unuia dintre atacatorii de la Paris semnalaseră radicalizarea lui

Şcoala unuia dintre autorii atacurilor de la Paris a semnalat radicalizarea acestuia, fără succes. Personalul unei şcoli de la Bruxelles în care învăţa Bilal Hadfi, a relevat semne îngrijorătoare de radicalizare a tânărului, însă această semnalare nu a ajuns la poliţie, potrivit presei belgiane.

Documente obţinute de către presă, arată profesorii lui Hadfi erau îngrijoraţi de opiniile tot mai radicale ale elevului lor, mai ales de comentariile acestuia după atacurile soldate cu 17 morţi în ianuarie, la Paris, la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo. Elevul a fost convocat la o întâlnire cu directorul, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar.

Potrivit acestor rapoarte, directorul şcolii a avertizat autorităţile şcolare, pe 27 aprilie, în legătură cu plecarea lui Hadfi în Siria, însă această informaţie nu a fost transmisă poliţiei.

Hadfi se afla pe lista cu numele a 800 de suspecţi întocmită de serviciile antiteroriste belgiene, însă despre avertismentul lansat de şcoală s-a aflat abia după atacurile din noiembrie, potrivit acestor rapoarte.