Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Magnatul Rupert Murdoch și actrița Jerry Hall își anunță logodna

murdoch_hall.jpg

Rupert Murdoch și Jerry Hall
Rupert Murdoch și Jerry Hall au fost văzuți împreună în public la Cupa Mondială de rugby în Anglia în toamna trecută
Sursa imaginii: 
Gareth Fuller/PA Wire/ABACAPRESS.COM

Magnatul de presă australian, Rupert Murdoch, și actrița americană Jerry Hall și-au anunțat în mod oficial logodna. Murdoch, în vârstă de 84 de ani, și Hall, 59 de ani, au fost văzuți împreună în public în ultimul an și potrivit unui purtător de cuvânt plănuiesc să se căsătorească în curând.

Anunțul logodnei a apărut la rubrica de mică publicitate a cotidianului londonez The Times, care este de altfel în proprietatea magnatului, acum cetățean al Statelor Unite, logodna având loc la Los Angeles cu prilejul participării cuplului la ceremonia premiilor cinematografice Globurl de Aur.

Potrivit ziarului Times, cei doi au făcut cunoștință în Australia - țara de baștină a lui Murdoch, prin intermediul surorii și a nepoatei acestuia.

Murdoch a fost căsătorit de trei ori și are șase copii cu primele sale trei soții. El a divorțat de ultima nevastă, Wendy Deng în 2013 și are două fiice cu ea.

Hall, care este născută în Texas, și-a început cariera ca model și s-a logodit în anii '70 cu solistul formației Roxy Music, Brian Ferry, dar ulterior l-a părăsit și a început o relație cu celebrul cântăreț Mick Jagger de la Rolling Stones cu care a fost împreună timp de 23 de ani și cu care are patru copii. 

Ceremonia hindusă de căsătorie a lui Jagger și Hall oficiată în Indonezia în 1990 a fost declarată ulterior nulă de o curte și cuplul s-a despărțit în 1999. 

Potrivit revistei Forbes, Murdoch și familia sa au o avere estimată la peste 11 miliarde de dolari, fiind co-proprietari ai rețelelor de televiziune Sky în Marea Britanie și Fox în Statele Unite.

De asemenea trustul lui Murdoch deține 120 de ziare în cinci țări, printre care The Sun și The Times în Regatul Unit. Copiii săi din a doua căsătorie precum și cea de-a treia soție au fost implicați în conducerea trustului său de presă ceea ce poate genera dificultăți în managementul afacerilor și ridică perspectiva unei succesiuni litigioase.

Averea lui Jerry Hall este estimată la 15 milioane de dolari de revista The Richest.