Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iuliana Marciuc, despre descalificarea de la Eurovision: Se iroseşte munca unei întregi echipe de televiziune

Descalificarea României de la Eurovision 2016 este o veste extrem de tristă, cu un impact emoţional mare asupra lui Ovidiu Anton. Iată ce spune la RFI şefa delegaţiei României la concursul muzical european, Iuliana Marciuc.

"Este o veste extrem de tristă. Se iroseşte în acest fel munca unei întregi echipe de televiziune, care a realizat la nivel european un spectacol de selecţie naţională la Baia Mare", spune Iuliana Marciuc.

"E o veste care are un impact emoţional extraordinar de mare asupra unui artist, care-şi doreşte de ani de zile să reprezinte România la Eurovision, a muncit pentru acest lucru ani de zile, a investit pentru acest lucru ani de zile şi iată, acum era la un pas de a i se împlini acest vis", declară şefa delegaţiei României la Eurovision.

"Publicul telespectator bineînţeles că nu are nici o vină, l-a votat pe Ovidiu Anton, l-a votat prin sms-uri, a trimis sms-uri. Noi considerăm că rolul Televiziunii Publice este de a promova valorile naţionale, cu siguranţă că muzica este una dintre ele şi iată, prin Eurovision făceam acest lucru an de an, începând din 1993, era un brand de tradiţie pentru Televiziunea Română", conchide Iuliana Marciuc.