Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(FOTO) Concurs de aranjamente florale, în Capitală

Un concurs de aranjamente florale a fost organizat miercuri de Ambasada Olandei la Bucureşti. Peste 50 de florişti români au participat la eveniment.

Concursul aflat la a şaptea ediţie a avut ca temă crearea unui aranjament floral pentru o reuniune la nivel înalt, în condiţiile în care Olanda deţine preşedinţia Consiliului European. Premiul cel mare, care constă într-o excursie în Olanda a fost câştigat de Florina Adriana Necula.

Ambasadoarea Stella Ronner-Grubacic spune că florile sunt cel mai bun mod de a exprima prietenia dintre Olanda şi România: "Este o zi specială pentru Olanda. Ziua Regelui, Ziua Naţională a Olandei, sărbătorită astăzi este o adevărată sărbătoare a oamenilor, oraşele şi satele sunt decorate şi multe evenimente sunt organizate în ţara noastră (...). Credem că florile sunt cel mai bun mod de exprima prietenia dintre Olanda şi România. Astfel, am organizat un concurs de creaţii florale, la care participă 53 de florişti din România. Dorim să îmbinăm florile, simbolul Olandei, cu creativitatea românilor şi să arătăm că astfel putem să facem împreună o foarte frumoasă combinaţie".

Înaintea competiţiei, în Pasajul de la Universitate a fost organizată o demonstraţie de aranjamente florale, la care au participat câştigători ai ediţiilor precedente ale concursului naţional de aranjamente florale şi maestrul florist olandez Elso Post.