Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A murit cel mai bătrân om din lume

old.jpg

Image source: 
REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Cea mai vârstnică persoană din lume, americanca Susannah Mushatt Jones, a murit joi la New York la vârsta de 116 de ani, a anunțat un grup de cercetători citat de agenția Reuters (Agerpres).

După decesul americancei Susannah Mushatt Jones, o femeie din Italia, de aceeași vârstă, 116 ani — Emma Morano-Martinuzzi — a devenit cea mai bătrână persoană din lume, potrivit Gerontology Research Group.

Jones, care s-a născut în anul 1899 în sudul statului Alabama din SUA, a fost fiica unor dijmași și nepoata unor sclavi.

După ce a absolvit liceul, s-a mutat în anul 1922 mai spre nord, în New Jersey și apoi la New York, unde a lucrat ca menajeră și îngrijitoare de copii, potrivit Guinness World Records și Vandalia Senior Center din Brooklyn (New York) unde femeia a trăit.

Jones, care s-a pensionat în 1965, a spus că secretul longevității sale se bazează pe mult somn și că niciodată nu a fumat și nu a băut alcool.

Cea mai vârstnică persoană din lume de când se fac aceste verificări a fost Jeanne Calment din Franța, care a murit în anul 1997 la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, a menționat Gerontology Research Group, citat de Reuters.

Gerontology Research Group este un grup global de cercetare în diferite domenii care verifică și monitorizează supercentenarii, adică persoanele care au vârsta de cel puțin 110 de ani. La 31 august 2015, grupul avea o listă cu 49 de supercentenari.