Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În Downing Street 10, premierii se schimbă ... motanul Larry rămâne!

motan.jpg

Image source: 
Twitter

După predarea de ștafetă din Downing Street 10 rămâne o singură constantă, patrupedă ce e drept: Larry, motanul care locuiește din 2011 în reşedinţa oficială a premierilor britanici.

Larry a fost unul din personajele principale ale ştirilor din presa britanică, după ce David Cameron a anunţat că transferul de putere între el şi Theresa May are loc azi. Deși existau suspiciuni că motanul ar putea pleca odată cu familia Cameron, un purtător de cuvânt al Guvernului a anunţat că Larry, care este angajat civil, rămâne.

Până la urmă, motanul are o funcție cu denumire oficială - Chief Mouser to the Cabinet Office – în traducere liberă „Vânătorul-Şef de Şoareci de pe lângă Biroul Premierului”. Are și un buget propriu și este deci angajat al guvernului.

Este atât de faimos încât are și un cont de Twitter, ce e drept, neoficial. Pe acesta au apărut mesaje ironice, de exemplu felina întreba dacă ”ştie cineva un frizer care este liber ieri pentru că trebuie să fac împresie bună cuiva azi”.

Larry are 9 ani şi a fost adoptat de la un adăpost de animale. De altfel, presa britanică mai scrie că în cei 5 ani de când locuieşte în reşedinţa oficială a premierilor britanici, Larry a asistat la schimbarea şefilor tuturor partidelor britanice.

Să mai spunem că Larry nu e prima pisică din Downing Street. Traditia ține de aproape 100 de ani. În 1920 a început cu Rufus de Anglia si continuă pana azi trecand prin Munich Mouser, Wilberforce, Humphrey si precursorul lui Larry, Sybil.