Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Electric Castle, patru zile de magie electro

Muzica electronică va răsuna de joi până duminică la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj. Peste două sute de artişti români şi străini vor concerta pe cele opt scene amplasate în cadrul festivalului "Electric Castle".

Electric Castle este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Europa de Est. Festivalul a intrat pentru a treia oară consecutiv în finala competiţiei European Festival Awards, la categoria cel mai bun festival de dimensiuni medii.

Anul acesta vor urca pe scena de lângă castelul Banffy de la Bonţida, judeţul Cluj, peste două sute de artişti, printre care Skrillex, Bastille, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Paul Kalkbrenner, Elliphant, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Babylon Circus, Dirtyphonics, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver.

Spectatorii care vin la Electric Castle au la dispoziţie patru mii de locuri de parcare, precum şi o linie de autobuz non-stop, care face legătura între Cluj-Napoca şi Bonţida.

Totodată, 30 de tineri din cinci ţări sosesc joi pe bicicletă de la peste 250 de kilometri, pentru a petrece la Electric Castle. Ei au ales această cale de a ajunge la festival, pentru a promova ciclismul ca alternativă non-poluantă de a călători.

 

Cum a fost în 2015:

În fine, ministrul Culturii, Corina Şuteu, vine joi la Electric Castle, pentru a conecta cultura alternativă şi Cuminţenia Pământului. Românii pot dona la Electric Castle cu ajutorul brăţării speciale primite de la organizatori în punctul special amenajat în festival.