Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Germania: Măsuri de securitate fără precedent la Oktoberfest

bere.jpg

Christof Stache, AFP
Christof Stache, AFP
Măsuri speciale de securitate în Germania unde e în desfăşurare cel mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest. Pentru prima dată, spaţiul în care se desfăşoară evenimentul va fi înconjurat de un gard; toţi participanţii sunt obligaţi să treacă prin filtrele de securitate.

Măsurile de supraveghere fără precedent de la Munchen au fost luate în contextul atentatelor care au avut loc în urmă cu două luni în Germania. În luna iulie a acestui an, nouă persoane au murit la Munchen în urma unui atac armat. Tot în iulie au avut loc alte trei atentate în alte localități din Germania, revenedicate de gruparea teroristă Stat Islamic. Este interzis accesul la Oktoberfest cu rucsacuri sau alte bagaje mari, iar numărul poliţiştilor a fost suplimentat pe durata celor 17 zile de sărbătoare, pe parcursul cărora sunt aşteptaţi circa şase milioane de vizitatori.

Ministrul bavarez de interne a declarat că în toată țara există un risc ridicat de atentate, de aceea au fost luate măsuri suplimentare la Oktoberfest. "Noi nu percepem nicio ameninţare clară la Oktoberfest, dar este clar că un asemenea festival internaţional ar putea să fie ţinta potentială a unui atac", a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann.