Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șofer român de camion condamnat la închisoare în Marea Britanie

razvan_rusu.jpg

Răzvan Rusu
Răzvan Rusu a fost filmat folosind telefonul mobil la volan pe o distanță de doi kilometri
Image source: 
http://www.getwestlondon.co.uk/

Un șofer de camion din România a fost condamnat la închisoare pentru provocarea unui accident pe o autostradă din Marea Britanie în timp ce vorbea la telefon. Accidentul a produs pagube materiale, dar nu și victime umane.  

Curtea Coroanei de la Harrow din nord vestul Londrei l-a condamnat pe Răzvan Rusu, în vârstă de 30 de ani, la opt luni închisoare pentru conducere periculoasă, după ce acesta se declarase vinovat de infracțiune, suspendându-i și dreptul de a conduce un vehicul timp de trei ani și obligându-l să susțină din nou testul de conducere.

Rusu a condus pe autostrada M1 la nord de Londra o autobasculantă la o oră de vârf în dimineața zilei de 17 martie 2015, vorbind la telefon și producând o tamponare în lanț a mașinilor care se deplasau cu viteză redusă în fața lui.

Trei autovehicule au fost avariate și doi șoferi răniți ușor. Ei au fost transportați la spital, dar au fost externați în aceeași zi.

Un alt șofer a observat autobasculanta ce se apropia cu viteză și a reușit să tragă de volan brusc, evitând coliziunea în ultimul moment.

Polițiștii investigatori au recuperat înregistrarea video de la bordul camionului condus de Rusu care îl arăta clar vorbind la telefon pe distanța de doi kilometri înainte de coliziune.

Rusu a părăsit Marea Britanie după acccident, iar când s-a întors din România autoritățile i-au confiscat pașaportul și l-au deferit justiției.

"Rareori poți vedea un astfel de exemplu clar de riscuri pe care unii șoferi sunt dispuși să le ia cu telefoanele mobile și pericolele pe care utilizarea lor în timpul conducerii autovehiculului le poate provoca" a declarat detectivul sergent Stephen Pidgeon de la unitatea specializată de investigare a coliziunilor grave de circulație. 

"Numai datorită gândirii rapide a unuia dintre șoferii care a deviat chiar înainte de impact, nu au fost multiple accidentări grave sau chiar mai rău. Că șoferul era dispus să își asume aceste riscuri fiind în același timp conștient de faptul că era filmat este chiar și mai incredibil." a adăugat Pidgeon.