Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghişeul electronic, disponibil şi pentru românii din Diaspora

De luni, 5 decembrie, ghişeul electronic este accesibil şi românilor din străinătate. Cei din Diaspora vor putea să-şi genereze singuri datele de acces online, adică utilizator şi parolă pentru in ghiseul.ro putând astfel să-şi plătească prin Internet, din străinătate, amenzile primite în ţară, dar şi taxele si impozitele locale.

Anunţul privind noua facilitate a ghişeului electronic a fost făcut pentru HotNews.ro de George Anghel, directorul executiv al Asociaţiei de Plăţi Electronice din România.

Plăţile din afara ţării pe ghiseul.ro se pot face cu orice card emis în ţară sau în străinătate. Ghiseul.ro permite în prezent, pentru un comision de maxim 2% din valoarea tranzacţiei, dar nu mai mare de 30 de lei, plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor locale, precum şi a amenzilor auto către 267 de primării înrolate în sistem. Plăţile pot fi făcute momentan numai de contribuabili persoane fizice, indiferent că au un card emis în ţară sau în afara ţării, iar comisionul este suportat integral de către primării.

Procesatorul pentru emiterea de date de acces către românii din Diaspora este Netopia Mobil Pay, iar măsura ar urma să îi scutească pe cei care nu locuiesc în ţară de drumuri inutile sau de plata unor penalităţi în cazul întârzierilor la plată.