Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pamflet: Dacă America e prima, poate țara mea să fie a doua ?

La această întrebare s-au gândit și pamfletarii din Olanda când au lansat campania America First, The Netherlands Second, trimițându-i lui Donald Trump un clip de prezentare al țării lor, în care îi imită vocea și îi taxează fiecare acțiune și remarcă xenofobă, rasistă sau misogină. Foarte mulți umoriști din alțe țări i-au imitat pe olandezi și i-au transmis, la rândul lor, clipuri ironice președintelui american.  

Remarcile rasiste, naționaliste, xenophobe sau misogine alu lui Donald Trump au șocat inițial întreaga lume. Acum, după ce șocul s-a atentuat și societatea mondială se întreabă cum să contracareze acțiunile extrem de controversate ale președintelui american, un pas foarte important și care a înconjurat déjà întreaga planetă, a fost făcut de umoriști.

O emisiune satirică din Olanda a dat tonul. Clipul a adunat într-o săptămână  22 de milioane de vizualizări și multe alte țări i-au imitat pe olandezi, precum Franța, Danemarca, Suedia, Croația, Elveția, Luxemburg , Moldova , Slovenia , Bulgaria , Kasakstan sau China sunt câteva dintre țările care i-au imitate pe olandezi.

Unul dintre cele mai haioase clipuri vine din Iran. Pamfletarul Iranian îi prezintă lui Trump diferența dintre Iran și Irak și este convins că necazurile Irakului vin dintr-o eroare de dactilografiere.

 

 

 

1979